Constituïda la Taula de Discapacitat de Premià de Mar
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
30 ABRIL 2024

Aquest vespre ha tingut lloc a l'Ajuntament l'acte de constitució de la Taula de Discapacitat de Premià de Mar. En l'acte, que ha estat presidit per l'alcalde Rafa Navarro, pel primer tinent d'alcalde Pep Ripollès i per la regidora de Serveis Socials, Discapacitat i Autonomia Personal Cesca Domènech, s'han explicat als presents les actuacions fetes fins al moment en aquesta matèria, com les millores en l'accessibilitat a la via pública, als parcs o en els àmbits de l'ensenyament o la cultura.

També s'han presentat les línies d'acció de la regidoria de Discapacitat, de nova creació en aquest mandat per voluntat de l'equip de govern, ja que és de competència no obligatòria. Entre aquestes línies, i tal com indicava la moció que va portar a l'aprovació en el ple de la constitució d'aquesta taula, hi ha el desplegament d'un punt d'atenció a les persones amb discapacitat a la ciutat, establir canals de comunicació entre l'Ajuntament i les entitats d'aquest àmbit, fer de Premià de Mar una ciutat de referència en l’àmbit de l'accessibilitat física i cognitiva, programar activitats de sensibilització i informació entorn de la discapacitat i l'autonomia personal i revisar, ampliar i millorar els serveis destinats a les persones amb discapacitat a Premià de Mar.

La constitució de la Taula de la Discapacitat de Premià de Mar durant l'any 2024, l'acte que s'ha fet avui, era el primer punt d'aquella moció.

Finalment, avui s'ha reforçat l'àmbit d'escolta i participació per a les entitats i les persones amb discapacitat de la ciutat.

En l'acte d'avui hi ha participat grups municipals, tècnics de diferents àrees, i entitats i persones amb discapacitat.

Cal recordar que la creació de la Taula de Discapacitat de Premià de Mar es va aprovar en el ple ordinari de novembre passat a partir d'una moció presentada per la totalitat dels grups municipals.

^