Seguiment de les mocions aprovades al Ple (mandat 2019-2023)
(053) Promoció de l'ús de la bicicleta com a vehicle de mobilitat personal en l'àmbit municipal
Imprimir
Seguiment de les mocions aprovades al Ple (mandat 2019-2023)
29 NOVEMBRE 2021
  • Data del Ple d'aprovació:
    28 de maig de 2020
  • Enllaç a la moció:
  • Presentada per:
    ERC-JxP-AM
  • Servei responsable:
    Mobilitat | Obres i Urbanisme
  • Estat
    Executades
  • Respostes:

    Des de fa 2 anys seguim implantant bici-carrils. Aquests bici-carrils consisteixen en què la bici circuli pel mateix carril que qualsevol altre vehicle, ja que la bicicleta també es considera un vehicle.
    Aquests carrers s'han adequat per donar més seguretat als ciclistes, pintant en tots els accessos al municipi unes catifes de color vermell indicant el bici-carril. Així s'han pintat uns pictogrames de perill bicicletes i amb senyalització vertical de via 30 km i Perill bicicletes. Amb aquesta acotació aconseguim pacificar el trànsit.
    També esta previst que la Diputació de Barcelona construeixi un pas elevat a la cruïlla de la carretera de Vilassar de Dalt amb carrer Unió/Pintor Pau Roig, per donar més seguretat a les bicis a l'hora de creuar la carretera. Això va ser una proposta des de l'ajuntament la qual va ser acceptada per la Diputació i estem a l'espera de la seva execució.
    Seguim acondicionant la visibilitat a les cruïlles per donar més seguretat.
    En referència a una proposta mancomunada amb els municipis del nostre entorn, des de l'ajuntament es va contactar amb l'empresa MOBIKE per implantar una xarxa de bicicletes elèctriques. En aquesta reunió es va convidar a Premià de Dalt per fer-ho conjuntament, després de diverses reunions es va optar per traslladar aquesta proposta al Consell Comarcal.

^